A konfliktus jelzés arra, hogy valami már nem komfortos, hogy valami hiányzik, hogy változtatnunk kell. 

Ebben a változásban szeretném Önt végigkísérni.

Iványi Klára vagyok, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közvetítői névjegyzékébe bejegyzett mediátor. Közel húsz éve dolgozom emberekkel, mint szociális munkás, tréner, coach és mediátor. Az elmúlt évek során foglalkoztam családi és párkapcsolati mediációval, illetve egyéni és vállalati tanácsadással. Dolgoztam mediátorként etnikai konfliktusok kezelésében, munkahelyi konfliktusok területén, de közvetítettem büntetés-végrehajtási intézményekben fogvatartottak között is. A mediációt nem csak alkalmazom, de oktatom is. 

Munkám során tanulmányaim és széleskörű munkatapasztalataim mellett azok az élmények is segítenek, amelyeket a saját életem során megélt kihívások megoldása jelentett számomra. Egy nagy, hatfős mozaik család tagjaként alkalmam van megtapasztalni nap mint nap, hogy a konfliktusokra érdemes lehetőségként tekinteni. Olyan lehetőségként, amely együttműködés esetén előre visz minket és a kapcsolatot egyaránt. 

Tapasztalataim szerint minden olyan esetben, amikor a vitában álló felek eljutnak a tárgyalóasztalig, még akkor is, ha megállapodás nem születik, másként állnak fel onnan. A mediációs ülés során megismert kommunikációs forma és megközelítésmód sok esetben hosszú távú hatást gyakorol az érintettekre. Az, hogy ebben a folyamatban közvetítőként részt vehetek, nagy kihívást, egyben örömet jelent számomra. 

A mediációs tevékenység mellett tréningeket tartok különböző témákban, és esélyegyenlőségi tanácsadói feladatokat is ellátok több szervezetnél. Szakmai portfólióm bővebben: itt


Végzettségek:

Pázmány Péter Tudományegyetem, mediátor (2009)

Wesley János Főiskola, szociális munkás (1998)

Egyéb képesítések, továbbképzések:

Erőszakmentes kommunikáció a mediációban (Ike Lasater, 2016)

Coach (Lemma Coaching, 2016)

Azonos nemű párok mediációja (Háttér Egyesület, 2015)

Trainer (Easy Learning Hungary, 1998)

Munkahelyi esélyegyenlőségi tanácsadó (1998)

Gordon tréner (1995)

Szakmai testületi tagság:

Középeurópai Mediációs Intézet

Országos Mediációs Egyesület