Egyéni tanácsadás

Megelőzés és diagnózis


A konfliktusok kialakulásának számos korai előjele van. Minél előbb foglalkozunk ezekkel, annál nagyobb az esély, hogy a helyzet elmérgesedését megelőzzük, a folyamatot kedvező irányba tereljük. Sokszor csak annyit tapasztalunk, hogy valamiért elakadt a kommunikáció, romlik a teljesítmény, rossz a hangulat, "nem mennek előre a dolgok". Ilyenkor érdemes megvizsgálni, mik azok a rejtett feszültségek, ki nem mondott sérelmek, amelyek felelősek a kialakuló, és egyre mélyülő problémákért.  

Ha a másikat nem tudom bevonni


Gyakori, hogy csak az egyik fél tesz lépéseket a konfliktus békés rendezésére, a másikat nem lehet "rávenni" a mediációraIlyenkor is nagyon sokat segít, ha együtt ránézünk arra, hogy 

- mik azok a csapdahelyzetek, amik a konfliktus elmérgesedéséhez vezethetnek,

- mit és hogyan változtassunk ahhoz, hogy a vita a megoldás irányába mozduljon el, 

-hogyan mondjam úgy, hogy a másik azt értse, amit mondani szeretnék.


Változás menedzsment

Egy bírósági döntés, de egy mediációs megállapodás is új utakat jelöl ki a korábban vitában levő felek számára. A változás elfogadása és kezelése sokszor nem egyszerű. Segíthetek abban, hogy a változással járó érzelmi folyamatokon könnyebben haladjon át, és kialakítsa azokat az új viselkedésmintákat, amelyekkel az új életszakaszban eredményesebben tud működni.