Thomas-Killmann teszt

Mielőtt hozzállátna, hogy kitöltse a tesztet, becsülje meg, hogy a konfliktuskezelési stratégiák közül melyik milyen arányban jellemző Önre. Fogjon egy papírt, írja fel rá az öt stratégiát, majd osszon el közöttük 30 pontot úgy, hogy egy stratégia legfeljebb 12 pontot kaphat.  Emlékeztetőül itt az ábra:

Ha kész van, töltse ki a tesztet, majd hasonlítsa össze a becsült eredményeket azzal, amit a teszt kiértékelése után kapott. (Két pont eltérés még nem jelent számottevő különbséget!)

Ha készen áll a teszt kitöltésére, töltse azt le, majd mindegyik mondatpárnál jegyezze le, hogy vagy az A, vagy a B betű az, amelyik legjobban jellemzi a viselkedését. Előfordulhat, hogy sem az A, sem a B állítás nem jellemző Önre, akkor azt válassza ki és írja fel, amelyiket inkább el tudja fogadni. Legjobb, ha nem gondolkodik túl sokat a válaszon, hanem bekarikázza, ami spontán elfogadhatóbb a kettő közül. Akkor fogjon neki, ha van most tíz perce, hogy kitöltse és kiértékelje a tesztet, és végiggondolja az eredményeket.

Nézze meg a válaszait az alábbi táblázat segítségével és összegezze az eredményt:

A teszt elemzését itt olvashatja el:

Ha szeretne a teszttel kapcsolatban további, személyes értékelést kapni, kérdéseire, gondolataira visszacsatolást kérni, írjon nekem. Minden levélre személyesen válaszolok!